Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива

Покана:

Интерактивен форум и презентација на на студии на случај за родова еднаквост во компаниите

07 април 2016, хотел Стоун Бриџ, 15 -17ч.


Почитувани,

 
Македонската асоцијација за човечки ресурси Ви проследува покана за Интерактивен форум за директната поврзаност на родовиот баланс со деловниот успех на ИКТ компаниите, во организација на МАСИТ и програмата ИМЕ (Increasing Market Employability) на ден 7 април 2016 (четврток) од 15-17 часот во хотел Стоун Бриџ.

 
МАЧР во рамките на ИМЕ програмата и нејзините активности, изминатиот период спроведе истражување во компаниите за развој на софтвер и ИТ услуги, и подготви седум студии на случај од познати ИКТ компании од аспект на нивните активности и конкретни политики и практики за родова еднаквост, кои веруваме дека можат успешно да се применат.

 
Публикацијата на овие студии, како и презентација на три од нив, ќе се промовираат на форумот.

 
Доколку сте заинтересирани Ве покануваме да земете учество на  настанот за директно да ги слушнете можностите за успешна примена на некои од политиките и практиките во Вашата организација.

 
Срдечен поздрав,

Македонска асоцијација за човечки ресурси

АГЕНДА 

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член