Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива

Македонската асоцијација за човечки ресурси

Ве поканува на

HR кафе & Networking

 на тема:

Истражување на задоволство на вработените!

19 мај, 2016 (четврток) I 17:00 часот I Public Room, Скопје

 

Краток вовед на темата...

Истражувањето на задоволството на вработените е прилично едноставен совет. Постојат две прашања кои треба да си ги поставите.

1. Дали имате вработени?
2. Дали знаете што мислат за своите работни места и нивната работна средина?

Ако одговорот на првото прашање е да, и одговорот на второто прашање е не, треба да се спроведе истражување на задоволството на вработените, дури и ако имате само неколку вработени и да се соберат информации преку неформални дискусии.

Итноста на предметот е нешто друго во целост. Потребата за истражување е поголема кога се присутни еден или повеќе фактори, кои подетално ќе ги продискутираме на настанот во четврток....

За кого е наменет нaстанот: 

За луѓето кои се директно инвловирани во менаџирање со човечките ресурси во компаниите или за сите кои сакаат да се запознаат со корисни практики, искуства и совети при работењето во управувањето со човечките ресурси.

 
Наш гостин-предавач:

Весна Кузмановиќ е експерт во истражувања, основач на првата македонска компанија за истражување која во 2007 ја продаде на интернационалната GFK. Применувала разни алатки за мерење на задоволство на вработени за голем број интернационални и локални компании кои работат во Македонија меѓу кои: Пивара Скопје, Македонски Телекомуникации (подоцна и Deutche telecom), ЕВН Македонија итн. Акциониот план изработен по интерпретацијата на податоците придонеле не само за раст на задоволството на вработените туку и за оптимизација на ресурсите и пораст на финансиските показатели од работењето.

Ќе ни биде големо задоволство доколку успеете да присуствувате!


#HRkafe е отворен и бесплатен настан, организиран од страна на Македонската асоцијација за човечки ресурси, наменет за дружење, ширење на мрежата на контакти и размена на искуства.

За да присуствувате Ве молиме задолжително да го пријавите Вашето присуство на http://goo.gl/forms/1DoFoC06Am или contact@mhra.mk!

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член