Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива

Македонска асоцијација за човечки ресурси - Луѓето пред се

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.

МИСИЈА    МАЧР со своето работење ја поддржува и развива професијата управување со човечки ресурси и придонесува за унапредување на нејзиниот статус.

ВИЗИЈА    Развој на HR професијата и имплементирање на највисоки професионални стандарди. Развој на човечкиот капитал во Република Македонија

НАШИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ

ПОДДРШКА на највисоките идеали во областа на управувањето со човечки ресурси и посестрано прифаќање и ценење на професијата;

ПРИЗНАВАЊЕ на управувањето со човечки ресурси поради неговиот придонес за успешно работење и зајакнување на способноста и кредибилитетот на професијата управување со човечки ресурси;

СТРЕМЕЖ да бидеме водачи во развојот и промовирањето на добрите практики во професијата управување со човечки ресурси, што ќе ги применуваат и професионалните членови и нивните колеги и да ги поставиме основните национални стандарди за управување со човечки ресурси; Лобирање кај владата и поднесување на документи во име на членовите и трети лица.

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член