Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива
се наоѓате во:За нас
За нас

Претседател на МАЧР

м-р Христина Лозаноска
Претседател на Управниот одбор и МАЧР
Раководител на отсек за развој на човечките ресурси во НБРМ

Христина е претседател на Македонската асоцијација за човечки ресурси од 2012 година, моментално работи како раководител на отсекот за развој на човечки ресурси во Народната Банка на Република Македонија, а зад себе има повеќе од 16 годишно работно искуство во НБРМ на повеќе работни позиции, од кои 10 години во областа на управувањето со човечките ресурси. Професионалните ангажмани ги надополнува со активни учества во процесите за стандардизација во професијата HRM, како претседател на Техничкиот комитет ТК 42 за HR стандарди под Институтот за стандардизација на РМ. Исто така има активно учество во проекти за развој на професијата и развој на човечкиот капитал во земјата, како консултант. Како гостин- предавач има одржано обуки на катедрите за менаџмент на човечки ресурси на државниот Економскиот Факултет во Скопје, како и на Универзитетот Американ Колеџ. Христина е магистер на Економскиот факултет во Љубљана (КМБА), по Менаџмент и организација, со специјализација во менаџментот со човечките ресурси, на тема HRM Модели.

Телефон за контакт: +389 78 389 277
Е -mail адреса: contact@mhra.mk,
Адреса: Ул. 810 бр.2, 
               1000 Скопје 
               Република Македонија

Во МАЧР членството е индивидуално и Асоцијацијата е отворена за секој поединец чијашто  сегашна или идна професија е работа и менаџмент со човечките ресурси...

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член