Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива
се наоѓате во:АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ
Поддршка на настани и активности
Истражувања
Една од активностите на МАЧР е и организирање на настани, конференции и презентации, самостојно или во соработка со партнерите и соработниците. Повеќе информации можете да погледнете во продолжение...
Почитувани,

Македонската асоцијација за човечки ресурси - МАЧР како невладино, непрофитно и непартиско здружение на граѓани, продолжува со остварување на својата мисија за промоција и унапредување на професијата управување со човечките ресурси, како и создавање и имплементирање на највисоките професионални стандарди и развој на човечкиот капитал во Република Македонија.
во организација на Македонската асоцијација за човечки ресусри
23 ноември 2012 год. Скопје, М6 Едукативен центар
РАБОТИЛНИЦИ, 18 мај и 12 јуни
We know what is next in HR!
Македонската асоцијација за човечки ресурси на 15 април 2011 година во соработка со Атинскиот и Љубљанскиот универзитет организираше интерактивната работилница на тема “Организациска култура”.
Представниците на Македонската асоцијација за човечки ресурси Дарко Маџоски, Претседател и Кирил Миноски, Генерален секретар учествуваа на состанокот на Извршниот одбор на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM) што се одржа во Атина од 20 д 21 Јануари 2011 година.
Претседателот на Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР) Дарко Маџоски и членовите на Управниот одбор Дарко Петровски и Христина Лозаноска на 12.11.2010 година учествуваа на ALPE ADRIA Meeting организиран од страна на Италијанската ХР асоцијација (AIDP) во Трст. Главна тема на состанокот беше “Трудот и ефикасноста во управувањето со интеркултурни организации”. Претставниците на МАЧР имаа презентација на тема: „Економската состојба и пазарот на трудот во Република Македонија “.
По успешното организирање на Првата Меѓународна конференција за човечки ресурси, Македонската асоцијација за човечки ресурси ја организираше втората Меѓународна HR конференција. Конференцијата се одржа на 17 и 18 септември 2010 година во Хотел Дрим, Струга, под мотото „ЛУЃЕТО ЗНАЧАТ УСПЕХ“.
Македонската асоцијација за човечки ресурси поддржано од проектите на УСАИД за Деловно опкружување и Институционален и човеков развој на 18.06.2010 година во хотел Холидеј Ин, организираа два паралелни настани како дел од активностите за 2010 година.Една година по одржувањето на основачкото собрание, МАЧР го одржа првото годишно собрание. Членовите ги дискутираа работните активности и постигнувања на МАЧР во првата година од нејзиното постоење.

Еден од најголемите успеси е апликацијата и добивањето на Асоцијативно членство во Европската ХР асоциајција со што се отвораат вратите за сите членови на МАЧР за интегрирање и следење на најновите трендови во областа на управување со ЧР во регионот, во Европа па и пошироко во светот.
HR КАФЕ за членовите и пријателите на МАЧР, со цел забава и дружење
HR КАФЕ за членовите и пријателите на МАЧР, со цел забава и дружење
Една од активностите според планот за работа на Mакедонската асоцијација за човечки ресурси е и организирање на годишни конференции.
Во рамки на саемската манисфестација “Денови на образование и кариера”, како дел од програмските активности беше претсавена и Македонската асоцијација за човечки ресурси.
Во рамки на саемската манисфестација “Денови на образование и кариера”, како дел од програмските активности беше претсавена и Македонската асоцијација за човечки ресурси.
Презентација на МАЧР пред студентите
Презентација на МАЧР пред студентите
МАЧР ПОДДРЖУВАЧ на изборот за
Triplel S Recruitment започнува со потрага на компаниите кои применуваат најдобри пракси во управувањето на човечкиот капитал и за прв пат во Република Македонија спроведува истражување за избор на НАЈДОБАР РАБОТОДАВАЧ 2010
МАЧР ПОКРОВИТЕЛ на Првиот HR Форум во Македонија

Македонската асоцијација за човечки ресурси, е покровител на првиот HR Форум во Македонија, каде главен говорник е господинот Tim Ringo, HR директор на IMB, на тема Развојот на организациите преку развојот на вработените.
КОНФЕРЕНЦИЈА
ПРЕТСТАВУВАЊЕ И ПРЕЗЕНТАЦИЈА за академската 2010/2011 на:
ДОДИПЛОМСКИ, МАГИСТEРСКИ И ДОКТОРСКИ СТУДИИ ВО СЛОВЕНИЈА
Деловна средба на тема:
Среда, 28 Октомври, 2009 година од 14:00 до 16:00 - Стопанска комора на Р.Македонија - кат 5, сала 4 - влез слободен
Mакедонската асоцијација за човечки ресурси –МАЧР во саботата на 02 Март 2013 год, ја одржа првата Работилница за членовите на комисиите, на тема “Градење на институционални капацитети за одржлив развој и високи достигнувања“ , вo просториите на М6- Едукативниот центар.
HR Конференција под мотото
1. Декември 2009 година - Holiday Inn Белград
Bulgarian Human Resources and Management Association - BHRMDA& Capital Careers organizeHR forum on Change Management
Project Management Preparation Course - PMPC 30.11.2009 година - 04.12.2009 година Успешен Проектен Менаџмент - 09.11.2009 година - 11.11.2009 година

Промоција на Македонската асоцијација за човечки ресурси

ден  18 Јуни 2009 година

ресторан Ден и ноќ

превземи ( pdf 1.24 MB)

Цел на обуката
Станете дел од дискусијата на лидерите во областа на управувањето со луге
Почитувани колеги, Задоволство ни е да ве информираме дека петтиот по ред престижен форум на професионалците за управување со човечки ресурси - People Management Summit & Expo, ке се спроведе повторно во Хотел Хилтон во Виена, 19 и 20 Октомври 2009 година.
Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член