Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива
се наоѓате во:АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ

РАБОТИЛНИЦА на тема: Организациска култура

Македонската асоцијација за човечки ресурси на 15 април 2011 година во соработка со Атинскиот и Љубљанскиот универзитет организираше интерактивната работилница на тема “Организациска култура”.

Во првиот дел од работилницата презентација одржа Проф. Нада Зупан од Љубљанскиот  универзитет од Словенија на тема Како да се поддржи Организациската култура преку системот на мотивација и наградување.

Во вториот дел Сотрис Карајанис од Грција имеше презентација на тема Промена на Организациска култура,  користење на ''натпреварувачките вредности '' од Cameron and Quinn, а кои се однесуваат  на предизвиците со кои се соочуваат во денешно време организациите во регионот.

На крајот од работилницата  Кристина Боцевска од Пивара Скопје одржа презентација на тема Врската помеѓу организациската култура и клима.

Презентации

Нада Зупан

Сотрис Карајанис

Кристина Боцевска


 

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член