Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива
се наоѓате во:АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ

2 Меѓународна Конференција за човечки ресурси и HR EXPO

По успешното организирање на Првата Меѓународна конференција за човечки ресурси, Македонската асоцијација за човечки ресурси ја организираше втората Меѓународна HR конференција. Конференцијата се одржа на 17 и 18 септември 2010 година во Хотел Дрим, Струга, под мотото „ЛУЃЕТО ЗНАЧАТ УСПЕХ“.

И овој пат Конференцијата имаше меѓународен карактер и на истата беа присутни гости и еминентни предавачи од земјава како и од повеќе  други земји: САД, Холандија, Италија, Шпанија, Бугарија, Хрватска, Србија, Турција и Чешка. Атрактивните спикери и интересните теми  за лидерство и управување со таленти предизвикаа интерес кај професионалците кај нас и во соседните земји и поради тоа, покрај ХР професионалците од Македонија беа присутни и учесници од соседните земји . Оваа година беа присутни 120 учесници. 

Во рамките на оваа конференција по втор пат се одржа и HR EXPO. Сите заинтересирани компании, центри за обука и консултантски куќи, универзитети и факултети, агенции за посредување при вработување, издавачки куќи и други, имаа можност да учествуваат и да ги претстават своите услуги.

Агенда (405 kb)

Брошура (3.82 МB)

 

ПРЕЗЕНТАЦИИ

Ivana Watson - How To Fined The Best Talents (3.30 MB)

Jorge Cagigas - People Professional Development (6.48 MB)

Kralja Cesmadziska - Online Registration Of Employments ORE (630 kb)

Maria Bulgerova - Mе, Wе (1.62 MB)

Marija Rakic - Organizaciona Kultura (2.71 MB)

Yilmaz Ozturk - Talent Management And Succession Planing_Danone Pratice (1.90 MB)

Elena Corbadzieva - MASIT ICT  Olympic Games 2010

 

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член