Заборавена лозинка Нов корисник
почетна За нас АКТИВНОСТИ HR Награди Галерии Е- ВЕСНИК на МАЧР HRM статии КОНТАКТ

РЕЧНИК НА ПОИМИ

Прв речник на поими кои редовно се сретнуваат во областа Човечки ресурси, изготвен од МАЧР

 (2 MB)

Brochure - „Young professionals! Say no to Bullies!!!”

HR Политики и практики во ИКТ компании

EAPM

МАЧР е полноправен член на Европската асоцијација за човечки ресурси (EAPM)
Следете ги случувањата во националните HR асоцијации ширум Европа преку веб страницата на ЕАПМ:  www.eapm.org 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата менаџмент на човечки ресурси.
Поднеси предлог- иницијатива
се наоѓате во:АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ

"HR as a business partner"- Одржана 4-та Меѓународна конференција за човечки ресурси, 23 Ноември 2012 год, М6 Едукативен центар 

     Најголемиот настан за оваа година во организација на МАЧР, 4-тата Меѓународна конференција за човечки ресурси, се случи на 23 ти Ноември, во M6 - Едукативниот центар во Скопје, под мотото Човечките ресурси како бизнис партнер.

     Повторно темата, актуелноста и интересот ги спои на едно место HR менаџерите, претставниците на другите видови на менаџмент, како и претставници на академскиот свет и јавниот сектор. Искусни предавачи и практичари преку своите презентации се обидоа да одговорат на темата на конференцијата, да ги доближат разбирањата за тоа на кој начин човечките ресурси се бизнис партнер на компаниите.

     Краток осврт на одржаната 4-та меѓународна конференција од 23 ноември оваа година, можете да погледнете во следниов документ, а дел од фотографиите од конференцијата можете да ги најдете во категоријата - Галерии...

АГЕНДА

   Презентации:

1. Pieter Haen - "Mastering HR Challenges in a Two-Speed World"
2. Pieter Haen - (Focus Report)
3. Filippo Abramo - "The role of H.R. in Europe in turbulent times"
4. Магдалена Славејкова - "Стратегиската улога на менаџментот на човечки ресурси во   Цементарница Усје".
5. Оливера Геговска - "Talent management tenencies of 21 century"
6. Gorana Sandric -   “Human Resources and sustainable development

  ПРЕС:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. 

Следете нè...

Посетете не, станете член на групите на МАЧР на социјалните мрежи и следете ги најновите известувања и случувања со Македонската aсоцијација за Човечки ресури:

  

ИСТРАЖУВАЊА
Поддржувачи на МАЧР

ПРИЈАТЕЛИ НА МАЧР

 

 


Е-весник
внеси e-mail адреса:
Кон врвот Мапа на сајтот За нас Контакт Форум Станете член