Архива

 

[Интервју] HR Weekend 2.0: „Најголемите препреки

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува веќе 20 години на пазарот и е специјализирана за: превод и то

Прочитај повеќе
 

[Интервју] HR Weekend 2.0: „Нашиот тренинг центар

нспирит Коучинг е компанија со обучувачи и тренери (коучеви) кои имаат обемно и долгогодишно искуство. Погледнете го интерјувто со Ирена Јакимова, ос

Прочитај повеќе
 

HR Обука: „Coaching"

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на HR обука за: „Coaching“ 24 септември (вторник) | 10:00 - 16:00ч. | Скопје

Прочитај повеќе
 

HR Статија: Летниот период е вистинското време за

Летото е во полн ек. Без разлика дали одите на одмор или едноставно вашите мисли упорно се движат во таа насока, продуктивноста често е во пад за вре

Прочитај повеќе
 

HR Интервју: „Луѓето на Балканот мораат да почнат

Јана Репаншек е една од нашите гости-говорници на овогодшната меѓународна конференција за човечки ресурси, на тема „ HR—the catalyst of transformati

Прочитај повеќе
 

Се одржа мајското HR Кафе & Networking

Македонската асоцијација за човечки ресурси, во соработка со QPM / gradar.com и Талент бизнис инкубаторот - Степ-ап, партнер на компанијата за Македо

Прочитај повеќе
 

People-oriented companies - првите корпоративни ч

Во знак на признание за претстојната соработка, на годинешната 11. Меѓународна HR-конференција, насловена „HR – the catalyst of transformation”, прет

Прочитај повеќе
 

Се одржа 11тата меѓународна HR Конференција и HR

Во организација на Македонска асоцијација за човечки ресурси, во Скопје на 20 мај 2019 година, се одржа 11-тата јубилејна Меѓународна конференција за

Прочитај повеќе
 

Избран е најдобриот HR менаџер за 2018 година

Изборот за најдобар HR менаџер, кој го спроведува Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР), се прави петта година по ред со цел да се препо

Прочитај повеќе
 

5 основни работи коишто треба да ги знаете за Emp

Минатата недела, МАЧР го одржа предавањето на тема „Employer Branding" со Триша Дег. Кога станува збор за градење и одржување на позитивен employer b

Прочитај повеќе