За нас

Македонска асоцијација за човечки ресурси 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата управување со човечки ресурси.


Најaва за Прв Коучинг Форум во организација на МАЧР

Зачувајте ги датумите 4 и 5 јуни 2021: За присуство на Меѓународниот коучинг форум на тема “New Code of Meaningful Change” („Нов код на значителни промени“)

Прочитај повеќе

Покана за учество на Меѓународен вебинар

Во името на МАЧР и нашите партнери AIDP (Италија) и HR Centar (Хрватска), со задоволство Ве покануваме да бидете дел од Првиот меѓународен заеднички вебинар во регионот на Јужна и Југо-Источна Европа, насловен како “2022: Your “next” Company. How you, HR, will drive there? Which drivers will you focus on?”.

Прочитај повеќе

Покана за учество на HR Café & Networking во организација на МАЧР

Со задоволство Ве покануваме на HR Café & Networking на тема „Како да примените техники и чекори од Self-coaching и Points of You за подобро да се водите себеси и другите околу вас?“. Гостин-говорник на настанот ќе биде Ирена Јакимова.

Прочитај повеќе

12. издание на е-весникот ,,Човечки капитал”

Македонската асоцијација за човечки ресурси ви го претставува 12-от број на е-весникот посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси - „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Конкурс за избор и доделување на HR награди за 2020 година

Македонската Асоцијација за Човечки Ресурси и оваа година организира избор за доделување на HR награди во три категории.

Прочитај повеќе

МАЧР Ве поканува на HR Caffe & Networking на тема „Потребата од зајакнување на соработката помеѓу H

МАЧР Ве поканува на првиот свој настан во 2021 година, HR Caffe & Networking на тема „Потребата од зајакнување на соработката помеѓу HR одделот и претставникот на вработените (синдикатот), со цел унапредување на работната организација“. Гостин-говорник на настанот ќе биде г-дин Благоја Ралповски, Претседател на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС).

Прочитај повеќе

Бидете дел од истражување насловено "Creating People Adventage (CPA) Study 2021"!

Македонската Асоцијација за човечки ресурси, како членка на EAPM, се приклучува кон глобалното истражување насловено "Creating People Adventage (CPA) Study", кое го спроведуваат Светската Федерација за менаџирање со луѓе (WFPMA) и Бостон Консалтинг Груп (BCG).

Прочитај повеќе

12-та Меѓународна MHRA конференција “Future-fit organizations: Proactive HR (Организации способни з

На 3 и 4 Декември МАЧР ќе ја организира 12тата Меѓународна конференција

Прочитај повеќе

Доделување на годишни HR награди

Поради причини поврзани со рапидното ширење на КОВИД-19 настанот за доделување на HR наградите за 2019 година закажан на 20 октомври, се одложува!

Прочитај повеќе

Оглас за ангажман на Практикант во МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за ангажман на Практикант во МАЧР, со времетраење од 3 месеци.

Прочитај повеќе

Собрание на делегати на Европската Асоцијација за менаџмент со луѓе (EAPM)

Во петокот, на 11 септември, претседателот на МАЧР Дарко Петровски, учествуваше како делегат на првото виртуелно Собрание на делегати на Европската Асоцијација за менаџмент со луѓе (EAPM). На собранието, меќу останатите точки, беше и изборот на нов претседател на EAPM.

Прочитај повеќе

Обука на тема “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES”

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на обуката “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES” (или, „Подобрување на вообичаените HR пристапи со користење на потврдени продажни практики“) со Дејан Стојановиќ.

Прочитај повеќе

HR Caffe & Networking на тема „RESILIENCE (ОТПОРНОСТ) во времиња на неизвесност“

Со започнувањето на новата учебна година, МАЧР продолжува со организација и имплементација на планираните активности, како што веќе најавивме. За првпат, адаптирајќи се на новите услови креирани од КОВИД-19 кризата, МАЧР организира онлајн HR Caffe & Networking, на тема „RESILIENCE (ОТПОРНОСТ) во времиња на неизвесност“.

Прочитај повеќе

Вебинар „2020 Начини да се работи попаметно: деловни можности“

Долгогодишната соработка со Италијанската асоцијација за управување со луѓето (AIDP), продолжи и во времето обележно од кризата со Ковид 19. Овој пат, нашата претставничка, Христина Лозаноска, член на управниот одбор на Македонската асоцијација за човечки ресурси зема учество на меѓународен онлајн настан...

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во МАЧР: Извршен менаџер

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за вработување на Извршен менаџер, на определен период.

Прочитај повеќе

HR Вебинар: Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?

Следниот вебинар ќе се одржи идната среда (29.04.2020) со почеток во 17:00ч. , на тема: „Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?“.

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking: „Како до успешно кариерно планирање?"

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на HR Cafe & Networking настан на тема: “Како до успешно кариерно планирање: Дали се на прво место целите на вработените или на компанијата?” - 27.02.2020 (четврток) | 17:00-19:00ч. | МКЦ Клуб и Ресторан, Скопје

Прочитај повеќе

Предновогодишно HR дружење

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на Предновогодишно HR дружење, на 12 декември 2019 (четврток) во Cosy Bar, Скопје, со почеток во 19:00 ч.

Прочитај повеќе

HR обука: Мотивација - дел кој ја комплетира сликата

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на HR обука на тема: „Мотивација – дел кој ја комплетира сликата“ 17 декември (вторник) | 10:00 - 16:00ч. | Скопје

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking: „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на HR Cafe & Networking настан на тема:  „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“  27 ноември 2019 (среда) | Martini Cafe | 17:45-20:00 часот.

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking: „Воведување на современи HR системи- стратегиска алатка на организациите“

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на HR кафе и Networking настан на тема: „Воведување на современи HR системи- стратегиска алатка на организациите“ | 15 октомври 2019 (вторник) | Public Room | 17-19 часот.

Прочитај повеќе

Конкурси

Оглас за ангажман на Практикант во МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за ангажман на Практикант во МАЧР, со времетраење од 3 месеци.

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во МАЧР: Извршен менаџер

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за вработување на Извршен менаџер, на определен период.

Прочитај повеќе

Цементарница УСЈЕ е во потрага по HR практикант

Цементарница УСЈЕ започнува Програма за практикантска работа за поттикнување на вработување и развој на млади таленти! Како дел од Програмата, Цементарница УСЈЕ објавува оглас за платена практикантска работа во одделот за човечки ресурси.

Прочитај повеќе

Acibadem Sistina се во потрага по Management Trainee!

Acibadem Sistina е во потрага по Management Trainee! Во структурата којашто постојано се шири, Систина регрутира практиканти коишто ќе имаат единствена можност да се развиваат и успеат во нивната компанија.

Прочитај повеќе