Архива

 

HR Интервју: „Луѓето на Балканот мораат да почнат

Јана Репаншек е една од нашите гости-говорници на овогодшната меѓународна конференција за човечки ресурси, на тема „ HR—the catalyst of transformati

Прочитај повеќе
 

Се одржа мајското HR Кафе & Networking

Македонската асоцијација за човечки ресурси, во соработка со QPM / gradar.com и Талент бизнис инкубаторот - Степ-ап, партнер на компанијата за Македо

Прочитај повеќе
 

People-oriented companies - првите корпоративни ч

Во знак на признание за претстојната соработка, на годинешната 11. Меѓународна HR-конференција, насловена „HR – the catalyst of transformation”, прет

Прочитај повеќе
 

Се одржа 11тата меѓународна HR Конференција и HR

Во организација на Македонска асоцијација за човечки ресурси, во Скопје на 20 мај 2019 година, се одржа 11-тата јубилејна Меѓународна конференција за

Прочитај повеќе
 

Избран е најдобриот HR менаџер за 2018 година

Изборот за најдобар HR менаџер, кој го спроведува Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР), се прави петта година по ред со цел да се препо

Прочитај повеќе
 

5 основни работи коишто треба да ги знаете за Emp

Минатата недела, МАЧР го одржа предавањето на тема „Employer Branding" со Триша Дег. Кога станува збор за градење и одржување на позитивен employer b

Прочитај повеќе
 

Бесплатно предавање за членовите на МАЧР: „Employ

МАЧР Ве поканува на предавање на тема „Employer branding” со Триша Дег, потпретседател на Програмата за таленти и операции на Технолошката асоцијациј

Прочитај повеќе
 

Се спроведе првиот дел од проектот „Starting a ne

Македонската асоцијација за човечки ресурси заедно со партнерските организации OHP од Полска, Centar za edukaciju I unapredjenje drushtva (CEUD) од

Прочитај повеќе
 

Се одржа седмата стратегиска работилница на члено

Во духот на постигнување на нашите визија и мисија, членовите на Управниот одбор и извршната канцеларија вчера (05.03.2019) ja одржаа седмата стратег

Прочитај повеќе
 

Како поминавме на 10тата интернационална конферен

Како поминавме на 10тата интернационална конференција

Прочитај повеќе